Bij Van den Bossche NV staat kwaliteit centraal. Al onze lasergesneden stukken worden behandeld voordat deze verder bewerkt worden. Of u nu 1 stuk bestelt of een reeks van 1000 stukken u zal bij Van den Bossche NV steeds genieten van dezelfde kwaliteit. 

Onze stukken worden steevast ontbraamd en behandeld zodat de stukken klaar zijn voor verder gebruik binnen uw bedrijf.

Timesavers

Voor uw stukken te ontbramen maken wij gebruik van een Timesavers ontbraam en borstelinstallatie. Deze machine maakt gebruik van een borstelsysteem met schuurmateriaal om de lasergesneden platen te ontbramen. Hierdoor worden de onderdelen van alle scherpe kanten ontdaan, inclusief de eventuele gaten in de plaat en wordt aan de plaat een bijkomende finish gegeven. Deze machine wordt uitsluitend voor het rvs plaatwerk gebruikt.

Met deze machine kunnen ook platen geschuurd worden. De maximale bruikbare breedte van de machine is 1300 mm.

Ontbraaminstallatie met keramisch materiaal

Voor kleinere stukken in grote oplagen maken we gebruik van een ontbraaminstallatie met keramisch materiaal. In een spiratron wordt door een onbalansmotor een spiraalvormige beweging van de massa (keramische chips en onderdelen) verkregen. Hierdoor worden alle plaatjes of verspaande delen netjes afgerond. Na het ontbramen worden de producten gescheiden en door een droger gevoerd.

Polieren

Van den Bossche kan uw onderdelen met verschillende polijstafwerkingen opleveren, inclusief elektrolytisch polijsten. De ruwheidswaarde (Ra-waarde) kunnen we nameten en rapporteren.

Glasstralen

Het glasstralen van staal of inox begint met het voorbereiden van het oppervlak door het te reinigen van vuil, roest, verf of andere onzuiverheden die zich erop bevinden. Vervolgens wordt het stalen onderdeel geplaatst in een straalcabine, waar het wordt blootgesteld aan perslucht die het straalmiddel, in dit geval kleine glasparels, door een mondstuk naar het oppervlak blaast. De glasparels slaan op het stalen oppervlak en veroorzaken een schurend effect dat onzuiverheden verwijdert en een gladde, matte afwerking achterlaat.

Van den Bossche beschikt over twee straalkabines waarbij de grootste een afmeting kent van 4 meter op 3,5 meter.

Glasstralen wordt voornamelijk aangeboden bij lasconstructies om een mooie egale afwerkingsgraad te kunnen garanderen.

Sublimotion

Het SUBLIMOTION-proces is een uiterst duurzame en efficiënte methode voor het afwerken van roestvrij staal (RVS), wat resulteert in optimale corrosiebestendigheid en reinigbaarheid.

Het SUBLIMOTION-proces biedt niet alleen hoogwaardige kwaliteit, maar is ook kostenefficiënt en duurzaam als alternatief voor elektrolytisch polijsten en chemisch beitsen. Het proces vereist namelijk geen gebruik van chemische stoffen, wat het gezonder maakt voor de operator én milieuvriendelijker. De voornaamste toepassing van Sublimotion is het minimaliseren van de ruwheidswaarde (Ra-waarde) van inox. Deze eigenschappen zijn van vitaal belang in streng gereguleerde sectoren zoals de voedingsindustrie, elektronica, farmaceutica en andere industrieën.

Van den Bossche NV beschikt over een groot platform en een kleinere cabine om uw roestvrijstaal producten en constructies met SUBLIMOTION te behandelen.

Werpstralen

Van den Bossche NV heeft ook een werpstraalmachine voor het stralen van stalen onderdelen om de walshuid te verwijderen..  Deze automatische machine kan producten stralen met een diameter en een lengte van 1200 mm.

Lakwerk

We zorgen voor een afgewerkt product via onze toeleveranciers voor het stralen, metalliseren, natlak, warm galvaniseren, verzinken en poedercoaten van uw producten naar uw wensen.